2015 October 22

21 жовтня 2015 року у Національній Опері України відбувся концерт «Музика заради миру», з нагоди 70-річчя ООН, одним із фінансових спонсорів якого виступили компанії ТОВ «Карпатигаз» та Місен Енерджі АБ

2015 рік став роком, присвяченим святкуванню 70-річчя ООН, як відомо 24 жовтня 1945 року набув чинності статут ООН, вагому участь в розробці якого взяла і Українська РСР, та стала однією з країн співзасновників, загальна кількість яких склала 51 країну. Протягом 70-ти років Україна неухильно дотримується цілей та принципів Статуту, чим робить значний внесок у підтримання міжнародного миру і безпеки, роззброєння, економічний і соціальний розвиток, захист прав людини та зміцнення міжнародного права. Сьогодні Організація Об'єднаних Націй в Україні співпрацює з урядом і народом України з метою розбудови культури гідності, завдяки розумінню та повазі до прав людини, для забезпечення миру та змін в Україні.

Однією із ключових цілей ООН в Україні є допомога людям зі Сходу та Криму, які опинились у скрутній ситуації, та підтримка реформи системи державного управління в Україні задля забезпечення верховенства закону і зміцнення соціальної стабільності та демократичного управління. 15 жовтня 2015 р. Генеральна асамблея ООН обрала п’ять непостійних членів Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй, серед них є і Україна. Свою дворічну діяльність у Раді безпеки ООН Україна розпочне 1 січня 2016 року. Україна була безальтернативним кандидатом від регіону Східної Європи і не мала суперників.

У концерті, який відбувся 21 жовтня 2015 року, взяли участь понад 250 музикантів та колективів з усієї України. «Саме музика стала тією універсальною мовою, що не потребує перекладу, і зрозуміла людині будь-якого віку, з будь-якої країни, будь-якої національності і віросповідання», – розповів під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі Герман Макаренко, диригент Національної опери України імені Тараса Шевченка.

Концерт-прем'єр «Музика заради миру» у Національній опері України. 21 жовтня 2015 р. @UN/Dmytro.Kunitsky
Фото @UN/Dmytro.Kunitsky

Здійснення проекту стало можливим завдяки ефективному партнерству ООН з державними інституціями, приватним сектором, одним із представників якого є компанії Місен та «Карпатигаз» та громадськими організаціями. ТОВ «Карпатигаз» та Місен, розуміючи, наскільки в такий скрутний час для України, важливий мир та стабільність, вирішили не стояти осторонь, та підтримати таку важливу соціальну ініціативу та Організацію Об’єднаних Націй у їхньому прагненні допомогти Україні.

Серед запрошених були передусім дипломати різних країн. З вітальним словом виступив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Трансляція концерту здійснювалася Першим Національним каналом.
Запис концерту можна переглянути на каналі Youtube.