2015 August 27

ТОВ «Карпатигаз» ввело в експлуатацію Летнянську ДКС

27 серпня 2015 р. ТОВ «Карпатигаз» у рамках виконання Програм Спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування» та компанією Misen Enterprises AB (Швеція) завершило будівництво та ввело в експлуатацію Летнянську дотискуючу компресорну станцію (ДКС).

Робота дотискуючої компресорної станції дозволить ПАТ «Укргазвидобування» стабілізувати робочі тиски на Летнянському та Опарському родовищах. Крім того, у складі Летнянської ДКС побудовано автоматичну установку із осушки газу, що дозволяє подавати у магістральний газопровід осушений природний газ відповідно до вимог ДСТУ.

Виробнича потужність ДКС становить 1,32 МВт, станція побудована на базі газопоршневого компресора Ariel та газового двигуна Caterpillar (США), виробник - Propak Systems Ltd (Канада).

Проектні, будівельно-монтажні роботи та поставка додаткового обладнання виконано вітчізняними компаніями.

Це вже шоста ДКС, що введена в експлуатацію ТОВ «Карпатигаз» у рамках Спільної діяльності.

Довідка

У серпні 2012 р. ТОВ «Карпатигаз» було введено в експлуатацію Юліївську ДКС потужністю 7 МВт
У березні 2014 р. ТОВ «Карпатигаз» було введено в експлуатацію 2 ДКС: Розпашнівську (1,08 МВт) та Східно-Полтавську (0,75 МВт)
У квітні 2015 р. ТОВ «Карпатигаз» було введено в експлуатацію Абазівську ДКС (0,79 МВт)